ALLE FOREDRAG:

6. juli 2017Alle foredrag

Den taktfaste skole

Samfundet hylder dem, der får gode tal i eksamen og nationale tests. Men husker vi et klap på skulderen til den talblinde, der både er kreativ og viser vovemod? Kan vi klare os i den internationale konkurrence ved at lære det samme s...

6. juni 2017Alle foredrag

DU SKAL TURDE AT TURDE!

I årtier har vi hyldet “brainstorm” og bedt alle “tænke ud af boksen”. Men ingen vil i virkeligheden lytte til det skæve og nye. Du skal tænke som alle de andre – handle sikkert og gå målrettet og fejlfrit fremad. Udvikling...

15. marts 2009Alle foredrag

Luther Lykke?

Kristendommens grundlag er ordet. Ordet står uændret gennem tusinder af år – skal formen gøre det samme? Og er ordet bogstaveligt talt? Videnskaben finder konstant nye forklaringer, beviser og belæg for at kristendommen, som vi...

9. marts 2009Alle foredrag

Ordstyrer / Moderator

Ofte går debatten i firmaet, foreningen, vælgermødet eller seminaret over styr fordi den ikke ledes med hård hånd. Det samme gælder konferencer, der bør have en udefrakommende gennemgående figur. Jeppe Søe tilbyder sig som ordstyrer og...

9. marts 2009Alle foredrag

Godmorgen soveby

Skiftende regeringer lukker skoler og flytter alt til byerne. Fokus på landdistrikterne har aldrig været særlig stor. Men derude bor over halvdelen af Danmarks befolkning, og der er brug for at tage landsbyerne alvorligt! Jeppe Søe får...

9. marts 2009Alle foredrag

Terror og marketing

Hvad kan vi lære af Osama Bin Laden? En hel del faktisk, påstår Jeppe Søe. Terror handler om at få et budskab ud, markedsføre sine holdninger. Osama er verdens dygtigste marketingmand, og bruger viral marketing, frygt, blod og drab for...

9. marts 2009Alle foredrag

Den medieskabte virkelighed

Medieforståelse er blevet en essentiel del af de allerfleste menneskers dagligdag. Nyhedsstrømmen er konstant. I dag har de professionelle ikke længere monopol på formidlingen. Det har vi alle via facebook, instagram og et utal af de...

Foredrag med Jeppe Søe

Jeppe Søe startede med at holde foredrag i 1991. Og det kan man høre!
Han er en af Danmarks mest benyttede foredragsholdere – og et sikkert valg.
Det viser tilbagemeldingerne.

Kontakt Jeppe Søe her
Jeppe Søe har været konferencier på messer, konferencer, festivaler og årsmøder. Han har styret noget så forskelligt som rockscenen på Nibe Festival gennem 9 år og konferencer for kræftens bekæmpelse. Altid med indlevelse og stor indsigt, gennem dyb forberedelse.

Med Jeppe Søe hyrer du ikke bare erfaringen som debattør og ordstyrer, men også et menneske, der forbereder sig fordi han ved, at hver opgave kræver indsigt og publikum forlanger substans. Uanset om der er tale om børn på 12 år eller voksne topchefer i kapitalfonde. Som bonus laver han også ofte personlige videoklip på sine sociale profiler fra dit event, hvis det passer ind.

Jeppe Søe har i over 25 år holdt foredrag om mediernes rolle i samfundet. Som en af de eneste tager han bladet fra munden og siger bramfrit sine holdninger om den overfladigske verden, som medierne er blevet. Han hudfletter både indhold og form, kommenterer alt fra voldsomme billeder, korrespondenter, snyd og hjernevask, målgruppeTV til Danmarks Radios mangel på bredde.
Jeppe Søes foredrag om medier er altid dagsaktuelt, og de tusinder der har hørt foredraget, siger, at de ser TV på en anden måde bagefter. Det giver en grundlæggende forståelse af den verden, vi alle er del af: den medieskabte virkelighed.
Jeppe fortæller om den hjernevask, som magten bruger overfor folket, og giver bud på, hvorfor vi så let lader os forføre.
Vi har altid moppet andre grupper, for at fremhæve os selv. Jeppe Søe blev selv mobbet, og fortæller i sit foredrag for børn og unge, hvor ligeglad han var. Han vidste, at han en dag ville se på sine mobbere og passere dem på vej opad. Idag er mobningen værre. Den foregår anonymt på nettet og unge deler sig i højere grad end tidligere op i forskellige online grupper.
De unge skal lære at være sociale på en platform, ligesom de skal lære det i virkeligheden. Den opgave tager Jeppe Søe på sig i foredraget, der holdes helt ned til 6 klasser og opefter.
Jeppe vil i foredraget bl.a. forklare de unge, hvorfor de gør, som de gør, og tale med de unge om det at være anonym på de sociale medier. Samtidig ønsker Jeppe at lære de unge, hvordan de kan bruge de sociale medier til noget fantastisk. Med mange tusinde følgere på Facebook er Jeppe selv en flittig bruger af de sociale medier – men modtager ugentligt trusler og svinske bemærkninger i debatten. Dem gør han til en levende del af foredraget.
Danskerne er hjernedøde aber, der totalt glemmer sig selv i deres stræben efter at nå videre, opad, fremad – til tops. Alle vil være overaben i flokken. Vi træder på andre for at komme op. Der er grønnere græs hos naboen men vi glemmer at opdage, at der også er rart der, hvor vi er.
Grunden er simpel: Vi er blevet påvirket til at tro, at vi skal stå øverst på skamlen. Påvirkningen er sket i medierne, der skal sælge produkter til aberne – og man kan ikke sælge noget nyt til folk, der er tilfredse hvor de er. Derfor er det væsentligt for økonomien i medierne, at aberne stræber efter en bedre post.
Vi opfører os præcist som aber i et bur, når vi er på Facebook, Twitter og youtube. Et åbent abebur med utallige globale kiggere ind i din verden. Hvorfor sætter vi os selv til skue? Hvorfor blærer vi os? Er det hele så slemt som vi siger – eller har vi fået en mulighed, som vi endnu ikke har fundet ud af at bruge til noget fornuftigt?
Jeppe Søe giver indspark, opsang og provokerende klap på skulderen – og hudfletter mediernes stræben efter at forandre abeflokken til en bunke dovne forbrugere, der læner sig trygt tilbage i sofaen og først rejser sig igen, når bedemanden banker på.
Hvis pressen ringer på døren, shitstormen raser eller trustpilot går på nul, trækker de fleste ledere i virksomhederne en strategi frem fra skuffen og følger den. Ofte er strategien for gammel. Den bør laves om hver eneste uge, og tilpasses en ny pressevirkelighed. Det skifter ofte hvem der er de onde og de gode – og dermed hvilken rolle du sættes i, i det teater der kaldes nyhederne.
Endelig glemmer de fleste, at medarbejderne er firmaets bedste pressefolk. Det er dem pressen vil i kontakt med, fordi det er dem der sidder på de uslebne kommentarer. Men er de klar til at møde pressen? Er de klar til at forsvare eller forklare virksomheden? Er de stolte af jeres sted – eller vil de udtale sig mod virksomheden anonymt?
Jeppe Søe holder foredrag for ledelsen – og/eller for hele virksomheden. Han klæder virksomheden på, før stormen raser – så man ved, hvornår der skal lægges sandsække ud og hvordan man som medarbejder kan få shitstormen til at blive et vindpust. Ofte holder Jeppe Søe foredraget for ledelsen, derefter hele virksomheden på samme dag.
Kristendommens grundlag er ordet. Ordet står uændret gennem tusinder af år – skal formen gøre det samme? Og er ordet bogstaveligt talt? Hvordan står vi overfor Koranen og er der i virkeligheden konkurrence?
Videnskaben finder konstant nye forklaringer, beviser og belæg for at kristendommen, som vi får den fortalt, rummer andre og mere jordnære forklaringer på fænomener, vi kalder guddommelige. Når vi kan finde en videnskabelig forklaring på en brændende busk, skal vi så holde fast i at “der skrevet står” eller er det på tide at vi reformerer kristendommen og forkynder, at tro er håb og intet andet. Vil vi hellere deltage i paradise hotel end at ende i det andet paradis?
Vi lever i et multikulturelt samfund med religionsfrihed. Kan kristendommen magte og matche det? Hvordan kan vi, med god kommunikation, skabe et samfund der rummer mangfoldigheden? Og kan det ovenikøbet gøre kristne stærkere i deres tro?
Del med dine venner: